Nalakujte si nehty!

249847_4050541029436_1503799846_nTuhle sezonu jsou v trendu kratší nehty, ale se sytými a pestrými barvy. I výrazné odstíny můžou působit elegantně, když jsou nehty dokonale upravené. Stačí hydratační krém, peeling a nezapomeňte ani na důležité vitamíny.

Na stavu nehtů se odráží i zlá nebo nekvalitní strava. Když jsou poškozené, snažte se do ní zahrnout více ovoce a zeleniny, abyste si zajistili nevyhnutné vitamíny, enzymy a minerály. Dodejte svému tělu více zinku a vitamínů skupiny B. Když se vám nehty lehce lámou, jsou křehké, měli byste jim dodat vápník a vitamín A. Když vás trápí bílé flíčky na nehtech, vaše tělo potřebuje větší přísun bílkovin, vitamínu c a zinku. Zakřivené konce nebo zhnědnutí nehtů znamená, že vám chybí vitamín B 12. Když nedodržujete pitný režim, můžou se na nehtech objevit prasklinky.

Málokterá část našeho těla je tak vystavovaná nepřízní počasí, neustále zátěži, chemickým přípravkům a namáhaná prakticky při každé činnosti, jako právě ruce.

Bohužel, je to na nich někdy vidět. A přitom stačí tak málo. Po každém umytí si ruky natřete hydratačním krémem, který jim dodá nejen ztracenou vlhkost, ale působí i jako neviditelná rukavice, která zabrání vysychání pokožky a tvorbě šupin. V noci, kdy se můžou zregenerovat, dopřejte jim extra zvláčňující noční krém s výživnými látky. Dobře jim padne i peeling, který pročistí pokožku a odstraní odumřené kožní buňky. Krém zanechá pokožku na rukách hedvábně hladkou a vláčnou a dodá ji zdravý vzhled.

Autor příspěvku: admin

Napsat komentář