VĚČNÁ KRÁSA VE VITAMÍNECH

1414272_untitledKterá z nás si při pohledu do zrcadla už po několikáté nevzdychla: „Ach, ty vrásky!“ Neustále se je snažíme překrýt dokonalým make-upem nebo na poslední chvíli dolaďujeme k šatům vhodnou šálu na krk, jen aby je nebylo vidět.

Vrásky jsou sice přirozeným projevem stárnutí, ale my ho můžete oddálit. Otázka zachování si věčné mladosti je už po staletí hnacím motorem pro různé badatele, výzkumníky, bylináře, ale i šarlatány a zaklínače.

Kolik je bájí a pověstí o nápojích mládí a nestárnoucí kráse? Inspiraci v nich hledají i dnes kosmetické společnosti, které se snaží přinést na trh nejrůznější výrobky na zachování mladistvého vzhledu a zpomalení přirozeného stárnutí. Polemika zachování si krásy a mladosti bude aktuální vždy a my se jí budeme neustále zabývat, protože toužíme být krásné. Někdy se však nestačí spoléhat jen na krémy. Důležité je i zdravě žít.

Vědci zjistili, že kromě genetických faktorů na předčasné stárnutí má výrazný vliv i zlé životní prostředí, sluneční záření, zlá životospráva, stres, kouření a alkohol. Tyto faktory ovlivňují tvorbu volných radikálů, které mají na svědomí předčasné stárnutí pokožky, vrásky a pigmentové skvrny. První jemné vrásky se začínají tvořit mezi 25 a 30 rokem života. Nejdřív jsou viditelné v okolí očí, mezi nosem a ústy. Postupně se prohlubují a kolem čtyřicítky se začínají tvořit na krku a v okolí úst. Nejdůležitějším obráncem proti volným radikálům, kteří mají vliv na stárnutí pokožky, jsou právě vitamíny.

Asi každá z nás dokáže vyjmenovat vitamíny a ví i to, kde je můžeme najít nejvíce. Přece v ovoci a zelenině! Ale víme i to, co to vlastně vitamíny jsou a jak nám pomáhají? Při správné dávce vitamínu si můžeme zachovat zdravý a mladý vzhled, mít dokonalou pleť bez vrásek, krásné vlasy, jemnou pokožku po celém tele a samozřejmě, předejít různým nemocem. Mezi nejúčinnější vitamíny patří vitamín A, C a E. Na tyhle vitamíny kladou velký důraz i kosmetické přípravky. Proč? Vitamíny mají významní funkci v lidském těle jako katalyzátory, kde hrají důležitou roli při výměně látek mezi vnějším prostředím a organismem. Lidské tělo si nedokáže vitamíny vytvořit přímo, proto je musí přijímat v stravě. Stačí i malá dávka vitamínů, protože tělo si dokáže vytvářet vitamínové zásoby. To se však netýká nejdůležitějšího vitamínu C, který musíme přijímat denně. Výzkumy potvrdili, že trojice vitamínu A, C a E účinně ochraňuje naši pokožku a pomáhá regeneraci buněk.

Autor příspěvku: admin

Napsat komentář