Ponožky z různých materiálů pro každou příležitost

Bez ponožek si neumíme představit běžný den. Nosíme je skoro kamkoliv a jejich pohodlnost a příjemnost je velmi důležitá. Často se ale zamotáme do velkého množství materiálů a typů a zvolíme si nevhodné ponožky. Jak vybírat podle určité příležitosti a na co se hlavně zaměřit? To vám prozradíme v tomto článku.

Výběr ponožek

Může se to zdát jako banalita, ale výběr ponožek má svá jasná pravidla. Řídíme se několika důležitými parametry a konkrétní typ volíme v jiných situacích. Na letní sportování jsou vhodné lehčí a dobře padnoucí ponožky a do lyžařských bot si oblečeme tlusté a teplé. Dobré je vybavit si šatník všemi možnými variantami. Budete pak připraveni na každou příležitost. Pravidelně je obnovujte a staré děravé a ošoupané kusy vyhazujte. Jejich místo nahradí nové hebké ponožky.

Bambusové a bavlněné

V poslední době hodně oblíbené jsou bambusové ponožky. Tento přírodní materiál má přirozené antibakteriální vlastnosti, dokáže absorbovat vlhkost a je velmi příjemný na dotek. Přirozeně eliminují zápach nohou a nepodporují rozvoj plísňových onemocnění. Pánské ponožky z bambusového vlákna se hodí pro nošení během celého roku. Druhou hodně častou univerzální variantou jsou bavlněné ponožky. Opět se jedná o materiál dobře absorbující vlhkost a velmi příjemný při kontaktu s pokožkou. Bavlněné dámské ponožky se vyrábí v kotníčkových i klasických variantách.

Hlavně správnou velikost

Když si vezmeme ponožky jiné velikosti, nejedná se o velký problém, ale výsledek nebude komfortní. Svou velikost nohy zjistíte pomocí tabulky, kdy si změříte délku chodidla a z tohoto údaje se dozvíte, jak velké ponožky a boty byste měli nosit. Existuje několik druhů číslování a značení velikostí, takže při nákupu přes internet si ověřte, zda se jedná skutečně o vaši velikost. Podívejte se i na další tipy pro výběr ponožek.

Autor příspěvku: Hedy Hedy