Chcete zpět svoji původní barvu vlasů?

Máte odbarvené, nebo obarvené vlasy a ráda byste se vrátila ke své přírodní barvě? Můžete se do toho pustit doma, ale raději tento krok nechte na kadeřnici, která vám vlasy dokáže vrátit na původní barvu. Pokud toto však chcete vyzkoušet sama doma, máte možnost.

Chcete-li barvu přírodní dostat z blond vlasů, je to celkem jednoduché. Stačí koupit si takovou barvu, která odpovídá vaší původní barvě a tu na vlasy nanést. Pozor však, většinou barvy palette jsou ve finále tmavější než se uvádí na krabičce, obzvlášť pak dáte-li tuto barvu na blond vlasy.

Proto si raději pořiďte o dva tóny světlejší barvu, než je na krabičce, abyste měla takovou barvu, kterou skutečně chcete mít. Na blond vlasech je výsledný efekt mnohem intenzivnější než barva na vlasech tmavších. Může se stát, že budete chtít barvu světlejší než máte nyní.

To znamená, že vaše výchozí barva je světlejší, než barva, kterou máte na vlasech a vy byste si jí přáli stáhnout. Tady je nutné nejprve vlasy odbarvit blond barvou, či melírem a po té nanést výchozí barvu vašich vlasů. Zde opět platí, že výchozí barva na krabičce bude ve finále tmavší, proto sáhněte i v tomto případě pro o dva tóny světlejší barvě.

Ovšem toto raději opravdu nechte na odborníkovi, protože by se vám to nemuselo vůbec povést. Jednak riskujete spálení vlasů odbarvovačem a nerovnoměrné odbarvení a pak také, že se barva nechytne tak, jak by měla. Zvažte zda raději budete investovat peníze do kvality, než mít na hlavě něco co stejně budete nejspíš muset nechat předělat odborníkem.

Barvení jako takové je o něco jednodušší, než odbarvování a stahování tónu vlasů. Odbarvení je pro vaše vlasy velmi náročné a celé toto je nutné provést co nejšetrněji, což vlasový stylista a kadeřník zvládnou perfektně. Svěřte se raději do rukou jim a nechte tuto práce jen na nich. Uvidíte, že budete s výsledkem spokojeni. Kadeřník navíc ví, jak která barva reaguje a jak ji na vlasech nechat dostatečně dlouho, aby byl výsledný efekt co nejdokonalejší.

Autor příspěvku: Hedy Hedy