Jak se vyhnout přehnanému nakupování

Patříte mezi ty, kdo rád a neustále něco nakupuje a koho neskutečně lákají slevy a výprodeje? Jak se vyhnout přehnanému nakupování, které nám udělá vítr v peněžence a ve finále ještě plno z nakoupených věcí vůbec nevyužijeme?

Přečtěte si naše rady. Důležité jak se vyhnout přehnanému nakupování je, abychom si při nákupu napsali seznam toho, co opravdu potřebujeme. Seznamem se řiďte je to velmi důležité a nekupujte nic navíc!!! To co potřebujete máte na papírku, ostatní je zbytečnost!!!

Dobré je nechodit nakupovat sama, ale s někým, kdo vás v nákupu omezí. Vezměte si například svého partnera, nebo dokonce tchýni, pokud spolu dobře vycházíte. Neberte si na nákupy větší částku a už vůbec ne platební kartu.

Pište si, co jste nakoupila a přikládejte účty. Každý měsíc si pak zkontrolujte, za co jste peníze utratila a zaškrtněte co z toho bylo naprosto zbytečné. Tím se naučíte korigovat to, co je u vás neovladatelné a to je vášeň v nakupování.

Nebezpečné jsou pro vás taktéž nákupy přes internet, kde je také velmi těžké odolat. Přikažte si navštěvovat pouze stránky, které vás zajímají, nikoli stránky obchodů, nebo dokonce slevových portálů, tam je totiž riziko nákupu ohromné.

Buďte na sebe přísná a ještě před tím, než si danou věc pořídíte si položte otázku, zda ji opravdu nutně potřebujete, jak často ji budete používat, kdy jí využijete a podobně. Nenechte se zlákat levnou cenou. Ujistěte se, že věc kterou kupujete je opravdu nezbytná a vy se bez ní neobejdete.

Autor příspěvku: Hedy Hedy