Jak přežít odloučení

Odjel vám někdo blízký daleko a vám se hodně stýská? Takovéto odloučení nebývá lehké, ale samozřejmě někdy je to odloučení nutné. Jak přežít odloučení? V dnešní době toto není až tak těžké, a to díky internetu a moderní technice.

Pokud máte přístup k internetu, pak si můžete volat přes Skype a být tak v kontaktu neustále a to tak dlouho, jak sami budete chtít, protože Skype je služba, za kterou se neplatí a díky tomu jí můžeme využívat odkudkoliv a to zdarma, na jak dlouhou dobu chceme.

Pokud nemáte internet k dispozici, tak máte určitě k dispozici mobilní telefon, který vám umožní spojení se světem, i když vás vyjde o něco dráž. Internet je v tomto směru k nezaplacení. Jak už jsem uvedla, tak v dnešní době nebývá odloučení tak těžké, jako tomu bylo v dobách minulých, kdy jsme byli závislí jen na dopisech, na které jsme kolikrát čekali i několik dnů.

Často jsme nevěděli o lidech, kteří odjeli do zahraničí vůbec nic a mohli jsme jen spekulovat. Tomu se říkalo těžké odloučení, nikoliv tomu, co nabízí doba dnes. Samozřejmě je velmi těžké slyšet dotyčného jen přes telefon, nebo ho vidět pouze přes monitor, ale pořád je to o dost jednodušší.

Jak přežít odloučení? Najděte si po dobu, kdy jste odloučeni od své milované osoby hodně zábavy, aby vaše myšlenky směřovali také jinam, než jen na toho, po kom se vám stýská. Zaměstnejte mysl a zadejte si hodně práce, aby jste mysleli na něco jiného, než jen na to, že je vám po dotyčné osobě smutno.

Pokaždé, když se vám zasteskne, napište alespoň SMS, abyste věděli, že je vše v pořádku a co dotyčný právě dělá. I jedna krátká zpráva vám může udělat radost.

Autor příspěvku: Hedy Hedy