Proč mají retardi vždycky lepší životy…

1

Všichni se shodneme na tom, že ti, co příliš neřeší, jsou vesměs spokojenější a věci se jim daří. Já jsem toho příkladem. Nemyslím tím to, že se topím v milionech, řídím nejdražší auta, holky na mě můžou oči nechat už od malička, ne, o tomhle tehle článek rozhodně nebude, protože to by smrdělo sebechválou a to bych nebyl ten pravý já. Poslední dobou mám dny, kdy už mě unavuje si hrát na něco, co opravdu nejsem, protože tím získávám více pozornosti, než jako někdo úplně normální, ale díky Vašim posledním reakcím na mé články a počty prstů nahoře jsem si řekl, že vidím, že je stále kolem dokola spousta inteligentních lidí, kteří stále věří na dobré věci, kteří si dokážou přát, fandit druhým, nebo pochopit, jak jsou některé cesty náročné. O pár problémech, co se mi postavili do cesty jsem napsal už předtím a dnes?
  Dnes bych se chtěl vrátit do momentu, kdy mi bylo mými kamarády oznámeno, že neplatím nájem a agentura mě bez jakéhokoliv mého vyjádření vyškrtla z nájemní smlouvy, zkrátka, když jsou tři proti jednomu, vždy se věří většině. Tak už to bývá, to je život a s tím se musíme poprat sami. Ne každý ten souboj ale zvládá, chtěl bych ti krátce nastínit situaci. Abys získal ve Spojeném Království bydlení, většinou musíš dát dopředu depozit a ještě nájem, minimálně 700 liber a naopak, když se chceš stěhovat, musíš dát vědět minimálně dva měsíce před tím, než budeš chtít odejít, aby se za tebe našla náhrada anebo ty si měl dost času najít si něco, kam půjdeš. Tři dny na odstěhování jsou zkrátka celkem krátká doba, obvlášť, když víš, že budeš ještě platit pět set liber z další výplaty.
   A teď ti chci ukázat, jak musíš přemýšlet, abys odešel jako vítěz. Já si zašel na kebab, dostal jsem několik kousků zadarmo, za které jsem byl moc vděčný, posadil se na lavičku poblíž a díval se kolem dokola a říkal si, jak moc se mi to prostředí líbí, jak moc miluju Anglii a že jsem měl fakt úžasně našlápnuto, ale to už je po třetí, co jsem zakopl. Teď jsem viděl všechny problémy, co mám a že jsem vlastně slušně řečeno v prdeli, protože je nemožné se z téhle situace dostat. Ale zachoval jsem chladnou hlavu a přemýšlel, co dál. Situace se samozřejmě sama vyřešila, protože jsem nad tím jako vždy mávl rukou a řekl si, i kdybych měl spát měsíc na ulici, tak budu, domů se nevracím, budu bojovat. A odešel jsem jako vítěz.
  Vím, že to tě moc nezajímá, ale ty momenty, kdy jsi dole tě učí a já bych ti moc rád řekl, jak úplně všechno ve svém životě změnit a přinutit věci kolem tebe, aby začali fungovat ve tvůj prospěch a přesně tak, jak to chceš ty, krok za krokem tak, jak to dělám já a zjištuji den za dnem, že to tak opravdu je a funguje, protože všichni chceme být šťastní, jen se musíme naučit, jak…
  Když vstanu, okamžitě si vzpomenu na to, co vlastně chci a přeju si. Nosím na sobě talisman na ochranu proti nepřátelům, talisman na splněná přání a talisman pro peníze, opravdu fungují, pokud tomu dostatčně věříš, takže si taky nějaké sežeň.
  Musíš věřit tomu, že ti tyhle věci k něčemu opravdu pomůžou a ty přání se ti splní, protože pokud si řekneš, že to nefunguje, nebo je to blbost, tak to tak opravdu zůstane.
  Vždy si s něčím něco spoj. Například, tvůj mobilní telefon. Nedívej se na to, jako na věc, kterou prodáš. Dívej se na to jako něco, co ti pomáhá a je s tebou, nebo tě hlídá, měj ho rád a važ si ho, už třeba proto, že máš telefon, který si dostal zadarmo, zatímco u nás bys na něj musel několik měsíců šetřit. Ta věc, ten chytrý telefon bude nakonec tvůj nejlepší kamarád v období, kdy se ti nebude dařit, protože tě ze všeho dostane.
  Máš doma třeba nějakou věc od holky, kterou máš rád? Či od svého kluka? Nedívej se na to, jako na věc, opět, dívej se na to jako část té osoby, která tě má ráda, která na tebe myslí a pokaždé, když se na to podíváš, řekni si, že děkuješ za lásku. Možná to zní uhozeně, ale všechen úspěch začíná vděčností za maličkosti.

  Představ si, že jsi v práci, nebo zrovna přemýšlíš třeba nad tím, co bude. Stali se mi tři situace. Bůh existuje, stejně jako andělé, ale také démoni, nebo třeba karma, každý tomu říká jinak, ale tyhle zákony fungují a i když třeba nevěříš, vždy si tě najdou. Seděl jsem pod ringem a nastupoval zápasník, na kterého jsem se díval v televizi. Podíval se na mě dolů a mrkl na mě. Jen na mě. A já byl tak dole, nedokážeš si představit jak. Řekl jsem si, že to je znamení, ať jsem v pohodě, že vše bude ok. Bylo. Nedávno jsem si povídal s milionářem, který měl Bentley bez střechy. Strašně se na mě usmíval, stejně jako všichni ti, co mají víc peněz. Všímám si těch detailů každý den a je jedno, jestli řidí Maseratti, nebo Range Rover či Jaguar. Nevím proč, ale tihle lidé se ke mě vždy chovají s respektem a usmívají se. K ostatním se tak nechovají. Všímej si počasí. Vezeš osobu, na které ti neuvěřitelně záleží už několik let na letiště a prší tak moc, že ani nevidíš na cestu. Asi znamení, říkáš si. Najednou se vracíš z letiště a říkáš si, tak… Zpátky do posilovny, co musím udělat, co knížky? Písničky… Odvádíš své myšlenky pryč, jen aby sis nepřiznal, že to všechno v tobě něco nechalo, ale pak se díváš na oblohu a vidíš tolik světla, jako nikdy, hlavně za úplně úžasným mostem. Řekl jsem si, dost možná, že se mi něco snaží říct, to není konec, ale začátek… Všiml sis někdy takových detailů a jak se s tebou vesmír snaží komunikovat? Zní to zvláštně, že?
  A teď pokaždé, když dostaneš znamení, zopakuj si to. Znamení k tobě chodí každý den, minimálně desetkrát, jen musíš mít otevřené oči.
  Chceš peníze, chceš hodně peněz? Já ano… Co uděláš, když na ulici najdeš například penny? Deset haléřů? Necháš je tam? Tak potom peníze nechceš, protože každá penny se počítá. Já si je vezmu a hodím do kasičky, za několik dnů jsem takhle už našel téměř 17 liber… Jen tak… A nacházím dál…
  Co peníze, které si říkáš, že ušetříš, řekl sis někdy, že si je vlastně vydělal? Představ si, že jsi na internetu a skočí na tebe reklama, jestli si nechceš zahrát casino, za pět liber zadarmo. Co si řekneš? Nějaká další blbost a zavřeš to… Já sem na to kliknul a začal hrát. Když jsem tu částku zdvojnásobil, poděkoval jsem za peníze a s vděčností hru zavřel. Vracel jsem se k ní pravidelně každý den, až jsem takhle dokázal vydělat 600 liber z ničeho. Koupil jsem si za to kameru, natočil písničku, hezky se najedl… Všechno jsem si vylepil na nástěnku, na které se mi hromadí spousty papírků, jak ke mě věci chodí prostě jen tak, sami od sebe…
  Za každou maličkost, kterou vidím, článek, za každé přehrání, za každý názor, komentář, prst nahoru, cokoliv, co do mého života přijde si řeknu, děkuju moc. Za poslední dny jsem ze svého života úplně vyhodil negativní věci, protože jsem zjistil, že věci mají vždy dvě stránky, ze kterých se na vše můžeš dívat.
  Ten úplně nejlepší příklad, který ti můžu dát, co se mi děje už od malička, ale nikdy jsem si ho nevšímal, nebo všímal, ale příliš se tím nezabýval, protože jsem neustále myslel především na sebe je, že ty nejlepší holky, jaké si dokážeš představit, ti nebudou psát, ani ti nebudou dávat k přískěvkům prsty nahoru, přečtou si jej tak, nebo se na tebe dívají tak, abys o tom nevěděl a dělají věci tak, abys o tom nevěděl a všimají si ostatních a komentují ostatním, přesto jsou na tvém profilu tak často, že si to ani nedokážeš představit. Neříkal sis někdy, proč? Chtějí, ať žárlíš? Proč… Protože tě mají rádi a líbiš se jim a takhle nepřímo se ti to snaží říct, protože ty lepší holky se nenabízí sami, chtějí, ať se snažíš… A ty si o té holce můžeš říct jen to nejhorší a přestat se jí ozývat, protože ona tě vlastně provokuje anebo se jí snažit pochopit, třeba se snaží, ať žárlíš, ať jí nadáváš kvůli tomu, co udělala, protože tě má ráda a tu reakci potřebuje, protože i ona potřebuje jistotu, že ti na ní stále záleží, když jí třeba nekoupíš květiny… Napadlo tě to někdy?
  Ať je to jakkoliv, vše se drží tří základních pravidel. Projev vděčnost za maličkosti, když vidíš něco s někým spojené, ihned projev vděčnost, nejlépe slovy. Měj na paměti, co chceš, opakuj si to každý den alespoň třikrát. Pokud máš nějaké předmět, o kterém si myslíš, že splní tvé přání, tím víc bude vše fungovat. Měj na paměti, co vše miluješ a děláš rád a dělej věci, protože je chceš dělat, nikoliv z donucení…
  Problémy? Moc velké účty? Poděkuj za teplo, které máš doma, nebo za to, že máš internet, televizi, co by za to křováci dali? Věřím, že jakmile na všem začneš hledat jen a jen to dobré, stejně jako na druhých, nebudeš věřit tomu, s jakou rychlostí se tvůj život začne měnit, protože všichni máme problémy, větši, či menší, podstatné je, co nás uvnitř vlastně zajímá. Když jen to dobré, vesmír a život nám dá jen a jen to dobré. A teď všichni společně, co si přeješ? Co máš? Co miluješ? Co pro to uděláš? …

2
autor: Beck Martin, photos : Jirina Kantova, Thomas Cat, Thomas Brozek

Autor příspěvku: admin