Ájurvédská metoda k odstranění stresu

Nemusíme k tomuto faktu být odborníky na to, abychom znali své tělo a věděli, kdy je s námi něco v nepořádku, ale důležité je i to, si to připustit. Duše a tělo jsou provázány, takže pokud duše bolí, tělo následně také. Podle ajurvédy se z vysoké míry podílí na naší duši i tělo – stres. Usazuje se v různých partiích těla a vás tak všechno zlobí. Od krční páteře počínaje až po břicho, ruce, nohy, aj. Laicky si tak můžeme připadat jako při chřipce.

Pojďme si ve stručnosti říci, co pro své tělo a duši můžeme udělat, abychom zůstaly v ženské harmonii.

Podle Ajúrvedů je základem upustit stresu páru. Jistě fakt, který prokazuje horkou hlavu, je znám nejvíce u choleriků. Snadno se pro věc nadchnou, ale zároveň jsou i výbušní a plní energie, jak kladného, tak negativního náboje. Pokud víte, že se řadíte mezi choleričky a tropíte čas od času i hysterické scény, není to dobře.

 

Dejte nohy do lavoru a odpočívejte

Studená voda v lavoru vás příjemně zchladí a vy tak ucítíte mizející stres a únavu. Uvidíte je náhle z větší dáli, než tomu bylo doposud. Běžte si zaplavat, bude to mít ještě větší efektivitu.

 

Relaxace, ale i sex

Dva rozdílné pojmy, ale určitě v každém případě pomohou. Relaxace vás zklidní, sex příjemně nabudí. Potřeba je v našem životě obojího.

 

Masírování jednotlivých částí těla

Nohy

Kupte si masážní olej, který je skvělou pomůckou pro klouzající pohyby na rukou, nohou, břiše, aj. Zkuste si jen tak namasírovat nohy. Palci masírujte nárt, ale určitě jsou důležité i prsty. Vytahujte je směrem ven.

 

Ruce

Masírování zápěstí, hřbetu ruky a prstů je zázračným elixírem pro unavené ruce. Dobré je využít i energie druhého člověka. Nechte se od svého partnera hýčkat.

 

Krk

Zatuhlá šíje a lopatky potřebují také uvolnit. Pokud budete sjíždět od krku po ramena několikrát po sobě, měla by špatná energie podle Ájurvédů odejít.

 

Břicho

Z boku na břicho se posunují partnerovy ruce. Každou rukou vytváří půlkruh. Podpoří se vám spalování tuků.

Autor příspěvku: admin