Podzim je tady. Ochraňte svou pleť…

Zatímco ještě nedávno jsme si mohli užívat nádherného teplého počasí a slunečního svitu, nyní dává příroda jasně najevo, že je tady podzim. To je období, které nejenom výrazně zatěžuje náš organismus jako takový, ale samozřejmě má neblahý vliv na naši pleť. Vlivem chladnějšího počasí také dochází k utlumení činnosti mazových žláz, a pleť se tak může výrazně vysušovat. Také jí určitě nesvědčí neočekávané teplotní šoky – tedy kdy přijdeme s chladného venkovního počasí do přetopených místností.

Základem péče by měla být hlavně hydratace a výživa. Právě tím bychom se měli zabývat, pokud vybíráme ten správný krém. Nutno také podotknout že vzhledem k vysušování pleti bychom měli volit krémy mastnější a vyhnout se takovým, které obsahují alkohol. Ten nejenom že samotnému vysušování velmi napomáhá, ale zároveň může naši pokožku také podráždit. Vše bychom měli doplnit také vhodným jídelníčkem bohatým na vitamíny, a dodržovat dostatečný pitný režim. To vše jsou věci, které se zdravou pokožkou rozhodně souvisí.

Zajímavostí určitě je, že naši pleť může ochránit i tak běžná věc, jako je make-up. Při jeho použití bychom měli volit raději světlejší podklady. Právě díky vrstvě make-upu se zabrání tomu, aby studené teploty přímo působily na naši pokožku, a právě krycí vrstva vytvoří jakousi zábranu. Samozřejmě je nutné make-up používat tak, jak jste zvyklá, tedy v běžném množství. Silnější vrstva sice lépe ochrání vaši pokožku, ale absolutně nevypadá přirozeně. Dalším doporučením je vyhnout se používáním pudru, a to nejenom v podzimním, ale hlavně v zimním mrazivém počasí. Po každém dni je samozřejmě nutné dbát na důkladné odlíčení a vyčištění pokožky, aby se mohla opět nadýchnout.

Tipy na denní krémy pro vás máme ZDE.

Velmi důležité je nezapomínat ani na naše rty. Na nich se mohou v chladných dnech objevit známky popraskání, které jsou způsobené kombinací olíznutí a nízkých teplot. Pro jejich ochranu plně postačí různé balzámy, které jsou na našem trhu v prodeji.

Tipy balzámů na rty si můžete prohlédnout ZDE.

[divider]

Autor: Damiha

Autor příspěvku: admin