Provětrejte svůj šatník a dejte průchod neotřelým kombinacím

Každá žena by měla dbát nejen o svůj zevnějšek, ale i o šatník. Možná se Vám to zdá zdánlivě nespojitelné, ale správné uložení a úschova věcí, pověšení na ramínko, úhledné komínky prádla, aj., mají své opodstatnění.  Důvodů, proč to tak nemáte nebo neděláte je spoustu, ale věřte, že žena, která ač bude pěkně nalíčená, ale nebude až tak dbát na úpravu a uložení prádla v šatníku, jistě nesklidí takový úspěch. Na rozdíl od ženy, která je mnohem snáze na schůzku připravená, protože nemusí na rychlo tuniky a sukně žehlit. Zamyslete se nad důvody. Je to málo času, špatná skříň nebo lítost vyhodit staré věci a udělat místo pro nové?

 

Prostorná skříň je základ

WardrobeUrčitě v létě je více času na zábavu než na přerovnávání věcí v šatníku, ale když si na takový průvan vymezíte jeden den, máte to z krku a můžete se oddávat dovolené a vodním radovánkám. Hlavně budete zase vědět, kde co máte a to Vám jistě ušetří spoustu času. Velmi moderní je vestavěná prostorná skříň, kde budete mít navíc i mnohem více místa.

 

Pokud jste tedy ten typ, kdy víte, že zrovna neoplýváte časem, který věnujete svému šatníku, zbystřete a určitě Vám přijdou naše tipy vhod. Průvan udělejte tím, že věci, které už víte teď, že nebudete nosit, buď dejte kamarádkám, hoďte na prodejní portál nebo vyřaďte úplně. Některá trička, která už nenosíte ven, můžete využít i na chalupě, zahradě či k letnímu táboráku. Zvažte dobře, kolik triček ve skutečnosti unosíte a pokračujte dále. Určitě prostory skříně také vytřete vlhkým hadérkem s čistícím prostředkem a nechte zaschnout. Věci tak budou po přerovnání v suchu a čistotě.

 

Co si v šatníku ponechat, co dát stranou 

Určitě si nechte ve skříni džíny, tzv. úzké slimky, které se hodí ke každému outfitu. Nyní jsou velmi populární i v různých zvířecích a květinových vzorech, tak si udělejte radost a jedny takové určitě osvěží Vaší šatní skříň. Úklid Vás bude dále více bavit, když do šatníku budete moci zařadit své nové outfity. Získáte tím pocit sebejistoty, že budete mít šatník v novém hávu a v naprostém pořádku.

 

Ponechte si i nějaké sukně, které budou pro ženy symbolem ženství neustále. I staré sukně se dají oživit páskem nebo šátkem, tak se neunáhlete. Délka sukní se dá také poupravit, dokonce i barva změnit, existují přece barvy na textil.

 

Šaty jsou nyní velmi trendy do pasu s gumičkou, takže pokud si takové pořídíte třeba dvoje, máte jistotu, že Vám budou, i když zhubnete nebo přiberete na váze a příští kontrolu šatníku ve skříni zůstanou. Jsou střižené do tvaru A nebo kola a precizně propracovány v každém detailu.

 

Saka nejsou jen mužskou částí šatníku. Ženy by měly mít ve skříni aspoň jeden blejzr, který je nyní velmi populární v zářivých barvách.

 

Tuniky jsou velmi módní záležitostí. Ty si v šatníku také nechte. V prodloužené délce se hodí v létě i místo šatů nebo Vám perfektně sednou k legínám.

 

Kraťasy jsou nyní trendy velmi krátké, s různým zdobením, krajkovými vsadkami, ale i plandavými kapsami, které přečuhují délku kraťas. Určitě si je tak můžete vyrobit i sama z těch dlouhých nemoderních kraťasů, co jste chtěla vyhodit.

 

Doplňky, které zahrnují kabelky, šátky, šálky, pásky a rukavice proberte, určitě ne všechno ještě využijete. Také trička, letní tílka vyměňte nyní za tuniky. Ty Vám zůstanou ve skříních podstatně déle, jsou totiž nyní číslem 1. Nyní už víte, na co se zaměřit a co se Vám v šatníku neztratí a čemu dát naopak stop.

[divider]

Autor: Renata Horáková

Autor příspěvku: admin