Síla a moc orientální terapie v kosmetice

V severní Africe se tato terapie ani nenazývá aromaterapií, přesto tam takové procesy normálně probíhají. Pronikněme i my do tohoto světa zajímavých ingrediencí, receptur a osvědčených metod. Z pokolení na pokolení se tento um předává a přírodní výtažky z rostlin jsou známy již v dobách minulých. Využití různých olejíčků není tedy jen v aromalampách, ale i v kosmetice. Esenciální oleje jsou vhodné i v létě, kdy pleť potřebuje promazat, aby se nevysušovala.

Kosmetika využívající aromaterapii

olejeTato kosmetika se pyšní řadou produktů, které nejsou žádnou syntetickou napodobeninou přírodních látek. Jsou to látky ryzího přírodního původu, které se nazývají extrakty. Takové výtažky z rostlin a bylin nádherně voní, protože součástí jsou silice, které svým blahodárným účinkem odstraňují z pleti akné či vrásky. Liftingová séra se těší velkému úspěchu mnoha žen. Velmi dobře se postará o naší pleť přes noc, kdy potřebujeme pleť hydratovat a vyživit. Na čištění pleti se osvědčily pleťové detoxikační masky, ale i masky z jílu. Dále je to zázračná růžová voda, která vrátí obličeji svěží a projasněný výraz.

Krása v létě, ale i v zimě pomocí přírodních produktů

Určitě mnoho žen v létě trápí alergie pokožky na sluneční paprsky. Doporučuje se použití datlového oleje. Koho trápí pigmentové skvrny, zázračně působí extrakt z marocké skalní růže nebo marocké horniny. Všem jistě bude vyhovovat medové mýdlo, které je plné vůně, ale i hydratačních složek a olejů.

Kouzlete se svou krásou a zdravím zároveň. Jistě se Vám šetrná péče o pleť vyplatí a skvělé výsledky se brzo dostaví. Zvláštní péči bychom měly my ženy věnovat hlavně v letních a zimních měsících, kdy je pleť vystavena nejen žáru, ale i pěkným mrazům. Nyní už víte, co pleti prospěje, tak se nebojte této aromaterapii oddat plnými doušky. Určitě Vás překvapí svým bohatým složením a lehkou strukturou, které pleti dodá potřebnou vláčnost a hebkost.

[divider]

Autor: Renata Horáková

Autor příspěvku: admin