Chcete si udržet dlouhotrvající opálení?

Řada žen během léta věnuje řadu volného času k tomu, aby se opálili a jejich pokožka tak byla nádherně bronzová. Bohužel s nástupem podzimu začne pokožka postupně blednout a s příchodem zimy už je zase téměř bílá. Pokud jste také milovnice nádherného opálení a chcete si vaši bronzovou pleť zachovat až do zimního období, máme pro vás několik tipů, jak toho docílit.

Tím nejdůležitějším pravidlem je zvolit velmi postupný proces opalování. Určitě neplatí, že čím rychleji se opálíte, tím déle vám opálení vydrží. Je to právě naopak, jelikož pokud se opálíte skutečně během několika dní, bude to pro pokožku velký šok a dříve nebo později se začne odlupovat a tím samozřejmě blednout. Samozřejmostí je použití i opalovacích krémů, které nejenom že vaši pokožku chrání, ale zároveň ji velmi výrazně vyživují a tak se nedostaví ani nepříjemné loupání vrchní vrstvy. Rozhodně při jejich použití dbejte na to, aby se jednalo o krémy, které ještě nemají prošlou dobu trvanlivosti. Pokud mají, rozhodně je nepoužívejte, jelikož nejenom že nejsou účinné, ale mohou vám způsobit i komplikace v podobě různých vyrážek. A poslední rada ohledně krémů zní, že byste je měla používat, ať už jedete k moři, či někam k rybníku v naší zemi.

To jak o pokožku pečovat na slunci již víte a následují další důležitý proces, a to péče o pokožku doma, ideálně ihned po příchodu. Dejte si sprchu, důkladně pokožku umyjte mýdlem a na suchou pleť naneste kvalitní mléko po opalování. To ji tak nejenom výrazně zklidní, ale také doplní celou řadu živin a hlavně ji hydratuje. Právě hydratace je pro udržení opálené pokožky to nejdůležitější. Čím vysušenější vaše pokožka bude, tím dříve vaše opálení zmizí – ať už vlivem blednutí, tak vlivem odlupování. Ideální je kromě poopalovacího krému používat i hydratační, který skvěle poslouží během dne, kdy nejsme na pláži ale například v práci

[divider]

Autor: Damiha

Autor příspěvku: admin