Každá ženská postava vyžaduje jiný typ cvičení

V jednom z předchozích článků, jsme si již o typech ženské postavy povídali, ale řešili jsme, které oblečení se hodí pro jednotlivé typy postav, více se dočtete zde http://ekocka.cz/2013/06/15/zenska-postava-mnoha-tvaru-a-krivek/.

Víme tedy, že žena a její silueta může být tvaru – jablka, hrušky, tužky nebo číše, ale ještě jsme se nezmínili, že pro jednotlivý typ postavy existuje i přesné cvičení, které sedne na míru.

Silueta jablko

Charakteristika postavy

Máte sklony k usazování tuků v horních partiích těla, což se značně projeví na Vašich pažích a bříšku. Nevýrazný pas a menší zadeček není Vaší předností, ale nevěste hlavu, máte dlouhé a štíhlé nohy.

Tipy pro Vás

Potřebujete posílit nohy, zredukovat tuk, který je uložen v břišních partiích. Souvisí to zřejmě i s Vaším životním stylem. Nemáte čas se najíst v klidu, neustále někam pospícháte, jste ve stresu a Vaše emoce jsou často ve výkyvu. Zkuste jíst více pravidelně, mít na to klid. Začněte svůj den se snídaní a ukončete lehkou večeří, která bude navečer. Svačinky v podobě ovoce nebo zeleniny jsou ideální.

Pokud budete pravidelně a zdravě jíst nemusíte se namáhat v posilovně. Zde platí, že ve zdravém těle, zdravý duch. Cvičení, které nebude náročné a bude pohodové, dá do pohody i Vaše emoce a Vy se budete nejprve lépe cítit a následně i kilogramy půjdou snáze dolů.

Sporty pro Vás

Jóga, pilates, v kombinaci obojího-yogalates, powerhoop – obruče, strečink s baletními prvky

Silueta hruška

Charakteristika postavy

Pro Vás je typický úzký vosí pas a postava s malými rameny.

Potřebujete posílit zádové svalstvo a zredukovat tuk v bocích. Roli zde hrají geny, zde je tedy náprava o mnoho těžší než v prvním případě. Určitě nad tukovými faldíky také vyzrajete, ale musíte cvičit pravidelně.

Sporty pro Vás

Plavání nebo veslování Vám pěkně posílá záda. Veslování na raftu nebo kánoji je to pravé. Dále kinesis – rotační cviky pomocí lanek, další stroje typu Power Plate, VacuShape, aj.

Silueta číše

Charakteristika postavy

Máte symetrickou postavu, krásné, sexy křivky, ale i tak se občas necháte zlákat jídlem, které nepatří zrovna mezi nejzdravější, džíny Vás mohou tlačit a velikost trička už nemusí být ok.

Potřebujete udržet tělo ve formě, abyste si pokud možno Vaše krásné křivky udržela.

Sporty pro Vás

Fitbox, trampolínky, aerobic s tancem

Silueta tužka

Charakteristika postavy

Chlapecká postava, celkově ne moc výrazná postava, ale ženskost tkví někde jinde. Dlouhé ruce a nohy jsou na Vás prostě sexy, rovněž také ploché bříško a vosí pas.

Posílením břišního svalstva budete mít neustále dokonalé bříško, také posilováním rukou a prsou nic nezkazíte.

Sporty pro Vás

Piloxing – kombinace boxu, tance a pilates, aqua aerobic, rovněž plavání a veslování

[divider]

Autor: Renata Horáková

Autor příspěvku: admin