Výběr správných přípravků na vlasy v obchodě

Při výběru přípravků na vlasy je důležité si uvědomit, jakou kvalitu vlasů máte. Pokud si kupujete pleťový krém, také musíte znát typ vaší pleti. V drogeriích jsou prodavačky ve většině případů neochotné a neumí poradit. Škála přípravků je tak veliká, že jen těžko mohou celý sortiment znát. Regály jsou dlouhé a zboží je v něm nepřehledné uložené. V čem jsou rozdíly a jak můžete najít výrobek, který vám bude naprosto vyhovovat? Pokusím se vám poradit.

Co se týče šamponů, je celkem jedno jaký zvolíte, je třeba vyzkoušet a pokud vám vyhovuje, je dobré ho neměnit nebo zvolit alternativní složení šamponu. Tzv. šampony 2v1 se zdají sice pohodlné, ale podle mě nevhodné. U jemných vlasů působí většinou tak, že jsou vlasy rozlítané, nebo naopak těžké. U vlasů barvených a odbarvovaných je tento způsob regenerace nedostatečný. U šamponů speciálních – proti lupům, maštění, padání apod., je nutné po napěnění nechat 5 až 10min. působit, aby léčivé látky byli účinné. Stejné je to u šamponů stříbrných a barevných, zde nejde o účinné látky, ale o to aby došlo k žádanému vybělení, nebo tónování vlasů.

Regenerační přípravky vybíráme opět podle kvality vlasů. Na přírodní, nebarvené vlasy jsou vhodné kondicionéry spíše hydratační bez obsahu tuku, aby vlasy po jeho použití nebyly těžké. Naopak u vlasů suchých, barvených, či odbarvených je důležité doplnit tukovou vrstvu ztracenou chemickými procesy, proto volíme kondicionéry s obsahem tuku.

U vlasů barvených, odbarvených a dlouhých doplňujeme péči použitím vlasových kůr a balzámů určených pro vlasové zábaly. Většinou jsou v kelímku, tubě, nebo v ampulkách.

Hodně opomíjená jsou vlasová tonika a vlasové vody k posílení vlasové pokožky.

[divider]

Autor: Zdena Černá

Autor příspěvku: admin