Mějte v nočním stolku krém na den i noc

images (3)Jistě je mezi denním krémem a nočním krémem rozdíl, který nemusí být hned patrný, přesto bychom měly mít, my ženy, krémy dva. Jeden, který používáme přes den a druhý, který se nanáší na noc. Určitě je všeobecně známo, že na noc je lepší mastnější krém, který nám přes noc nevadí. Přes den nechceme, aby naše pleť působila mastným dojmem, tak volíme krémy lehčí a nemastné. Také některé noční krémy mohou pleť přes den dráždit, protože obsahují látky, které za denního světla nejsou vhodné.

 

Denní krémy
Denní krémy jsou lehčí, vzdušnější a obsahují ochranné faktory. Chrání nás před sluncem. Ochranný faktor SPF by měl být samozřejmostí těchto denních krémů. Podmínkou pro nás by mělo být i to, že je rychle vstřebatelný. Potřebujeme si přece nanést make up, který se aplikuje až po krému. Jistě by nás nebavilo čekat před zrcadlem, než budeme moci make up nanést. Krém by měl obsahovat i další složky, které jsou pro hydrataci pleti přes den velmi důležité, např. ferulické kyseliny, vitamíny C a E, koenzym Q10, lykopen a ideberon. Toto doporučení není výmysl, je podpořeno z řad dermatologů.

Noční krémy
Noční krémy jsou souhrou pro změkčení a zvlhčení pleti. Olejový původ látek obsažených v nočních krémech je nezbytností. Jsou mastnější a dodávají pleti lipidy. Retinoidy a AHA kyseliny jsou také velmi vhodnými složkami. Odstraňují z kůže odumřelé kožní buňky.

Během noci pleť ač je v klidu, pracuje a vyvíjí úsilí, aby byla regenerována a detoxikována a byla přes den opět dostatečnou ochrannou bariérou. Denně odolává naše pleť volným radikálům, slunci, aj. Noční krémy by měly pleť zklidnit a dostatečně ji vyživit. Prokrvení a zpevnění, to jsou procesy, které provází náš spánek.

Shrnutí
Jistě ke stavu pleti přispívá i řada dalších faktorů, které mohou být dány geneticky, ale určitě je jich i spoustu, které si ovlivníme my ženy samy. Dbejte tedy pečlivého výběru Vašich krémů a čtěte si příbalové letáčky. Jistě nemusíte najít krém, který bude přesně obsahovat látky, co se zde dočtete, ale aktivní podíl látek by měl být podobný. Další krémy obsahují i složky, které jsou pro rozzáření pokožky, omlazení pokožky, odstranění jemných vrásek, aj. Krémy tedy dále mohou obsahovat další složky, kterými jsou peptidy, kolagen, extrakt z kombuchy, esenciální oleje, malachit, kinetin, přípravky s DMAE, aj.

[divider]

Autor: Renata Horáková

Autor příspěvku: admin