Když už nestačí módní doplňky

snake-bites-piercing-4Piercing je moderní ozdoba, kterou se dá jistě udělat mnoho parády, ale měli bychom pečlivě zvážit i zdravotní rizika, která s sebou přináší. Navštívit bychom měli jistě studia, která mají s piercingy dlouholeté zkušenosti a pracují zde odborníci. Také volit studia, která jsou prověřená a mají jen ty nejlepší reference. Sterilizace nástrojů a aseptické postupy včetně dezinfekce, by měly být při jejich práci samozřejmostí. Nepříjemné infekce, které mohou piercing doprovázet nejsou jistě ničím příjemným. Určitě by tedy měly být dodrženy určité postupy a zásady, přes které vlak prostě nejede. Dále i Vy dodržte postupy, které Vám v salonu doporučí.

Piercing je do značné míry stále populární. Sice už si hlavní „boom“ zažil, ale vrací s nejnovějšími trendy, které ozvláštní každé tělo. Také materiály, které byly dříve do značné míry omezeny jen na chirurgickou ocel a titan se rozšířily. Velice populární je nyní silikon, který se těší velké oblibě. Přibývá také míst, kde si lidé nechávají piercing umístit. Záleží tedy na Vaší fantazii, ale dejte přitom pozor i na Vaše zdraví.

 

Co to vlastně je piercing

Je to ozdoba, která zdobí některou z naší propíchnuté části těla. Ostrá jehla nebo flexila, která nám propíchne kůži skrz na skrz musí být dostatečně ostrá a také s dobře zvoleným průsvitem. Do tohoto prostoru se vsune náušnice, která nás bude vkusně zdobit. Rozhodujícím okamžikem je pro Vás i místo vpichu. Určete si předem než někam jdete, kam bude piercing umístěn. Předejdete tak zbytečnému stresu, že nebudete vědět, co vlastně chcete, kam náušnici chcete, aj. Můžete si přinést i náušnici svojí, ale určitě by měla kvalitní. Chirurgická ocel, titan, stříbro, zlato, ale populární je i silikon. Konzultujte materiál v salonu, poradí Vám, jaký materiál je pro Vás vhodný.

 

Kam si piercing umístit

Nejčastějším místem, které svého času dosahovalo velké oblibě byly ušní boltce, nos a obočí. Dále se piercing začal aplikovat i do pupíku a nyní už lidé ani nevědí, co by si ještě nechali propíchnout. Jazyk je velmi žádaným místem hlavně pro teenagery. Může ho zdobit činka, ale nyní jsou populární i nejrůznější piercingy zdobené kamínky. Oblíbeným piercingem pro chlapce je kořen nosu, ale i bradavka. Pro děvčata se velké oblibě stávají tváře, kde umístění piercingu, které je asymetrické je velmi žádané. Brada je také místem pro piercing, ale pozor na zuby. Mnohdy odhaluje zubní krčky. Současně se také žhavým trendem stalo mít piercing v intimních mužských a ženských partií.

 

Propojení módy s piercingem

Piercing a jeho nejnovější trendy jsou barvy, které jsou křiklavé, výrazné, neonové v nejrůznějších tvarech, designu a provedení. Silikon se stal velmi populární v piercingu, ale i hodinkách, náramkách, kabelkách, aj. Vyrábí se i křiklavé „roztahováky“ na ušní dírky, které jsou velmi žádané místo náušnic.

 

Autor příspěvku: admin

Napsat komentář