Barevné kontaktní čočky

oranz cocky

Pokud si chcete zvýšit Vaše sebevědomí a myslíte si, že máte nevýrazné oči, je čas udělat změnu. Zkuste barevné oční čočky, které promění Vaše oči k nepoznání. Na výběr jsou různé barevné čočky, které mohou být v jednom odstínu barvy, ale i s populárním žíháním. Jistě fantazii se zde meze nekladou a Vy se tak za okamžik stanete nepřehlédnutelnou.

 

 

Čím jsou kontaktní barevné čočky vyplněné?

Většina kontaktních čoček je vyplněna hydrogelem. Podle množství barviva se dále čočky dělí na krycí, tónovací a rozjasňující. Záleží tedy na Vás jakému typu dáte přednost, zda chcete úplně jinou barvu nebo jen zvýraznit Vaši současnou barvu očí.

 

Jaké oční čočky jsou pro mě ty pravé?

Co zkusit zelenou, fialovou, modrou nebo oříškově hnědou? Jistě můžete, ale rozhodujte se i podle toho, jaký máte typ pleti a jaké máte vlasy.
Světlejším typům se světlejšími vlasy sluší čočky tmavší, syté. Hezky vyniknou a podtrhnou krásu celého obličeje, který je lemován světlejšími vlasy. Tmavším typům naopak sluší barvy světlejší. Vzory kontaktních čoček navíc udělají populární každý odstín. Ať už se jedná o světle nebo tmavě modrou, doplní čočky o nový rozměr a pohled. Samozřejmě záleží i na průměru oční čočky, může Vám tedy oči i zvětšit.

zelene cockymodra cocka
 

 

Oživení nebo úplná změna?

Záleží poté čistě na Vás, jakou změnu chcete uskutečnit. Pokud chcete oči jen oživit, můžete použít čočky, které budou podobné Vaší stálé barvě očí. Čočky Vám dodají potřebnou jiskru. Pokud chcete změnit barvu očí, tak věřte, že šedá barva je vhodná pro všechny typy očí, k zeleným očím se hodí modré čočky a třeba k hnědým očím se zase hodí spíše fialové čočky. Záleží také na odstínech těchto barev. Záleží tedy na Vás jestli chcete, aby Vaše oči dostaly pohled jiskřiček nebo byly úplně jiné.
Šokující změna by pro Vás byla i v podobě čoček, které obsahují UV filtry, které ve tmě budou svítit. Určitě crazy čoček je na trhu spoustu, jen si z nich vybírejte takové, které nebudou Vaše oči zbytečně dráždit. Bláznivé čočky jsou nedioptrické a jsou tedy čistě vyrobené pro účely proměny vzhledu. Absolutním hitem jsou čočky, které připomínají ságu Twilight, kde upíří oči, jsou součástí každé moderní ženy wamp.

 

Jak barevné kontaktní čočky správně nosit?

Dnes je k dostání spoustu barevných čoček, ale vyzkoušet byste si je rozhodně měli u očního specialisty. Zjistíte tak zakřivení Vaší čočky, jaký odstín Vám vyhovuje a také jaký průměr Vám bude v oku sedět. Také by kontaktní čočka neměla způsobovat rozostřené vidění. Měla by být správně nasazena a barva by neměla překračovat zorné pole. Kontaktní čočky se v některých případech mohou nosit stejně dlouho jako dioptrické čiré čočky, ale vždy je to velmi individuální. Záleží na obsahu barviva. Rozjasňující a tónovací čočky, které pouze podtrhnou Vaše barevné pigmenty v oku se mohou nosit déle než čočky krycí a crazy čočky. Vžy dbejte pokynů svého očního lékaře či návodu na použití kontaktních čoček.

Autor příspěvku: admin

Napsat komentář