Boj s celulitidou – část třetí

Domácí metody ošetření

 

Masáž a kartáčování kůže

Důkladná masáž zlepšuje krevní i mízní oběh, a použije-li se při ní směs éterických olejů, její účinek se ještě zvýší. Dráždění povrchu kůže přispívá ke zlepšení jejího vzhledu.

  • Do pěti lžiček zastudena lisovaného olivového (nebo mandlového) oleje dejte po čtyřech kapkách cedrového a rozmarýnového a po třech kapkách cypřišového a pačulového oleje. Během prvních dvaceti týdnů těhotenství neužívejte cedrový, cypřišový ani rozmarýnový olej. Oblasti s celulitidou masírujte dvakrát denně.
  • Postiženou kůži jemně kartáčujte měkkým kartáčem se suchými štětinami.

Začněte od kotníků a postupujte směrem k srdci. Kartáčování podporuje krevní oběh, odstraňuje odumřelé kožní buňky a může rovněž zlepšit vzhled kůže.

 

Sprchování

Při sprchování jde o odstranění směsi nečistot a potu, kde se vytváří dobré prostředí pro růst bakterií a plísní. Tato vrstvička také omezuje průdušnost pokožky a pochopitelně ani příliš nevoní.Pozor,sprchové gely ale i oleje tuto vrstvu přirozeným způsobem smyjí, ale přitom neodeberou tuk, který je pro zdravou a pružnou pokožku nezbytný. Naopak pokožku obohatí o další cenné látky (vitamíny, biostimulátory). Proti celulitidě je také dobré střídat proudy horké a chladné vody na postižených místech

 

Bahenní zábaly

Bahenní zábal proti celulitidě je bohatý na minerální soli a jód, díky těmto složkám je vysoce účinný na projevy celulitidy. Aplikuje se na postižené partie v tenké vrstvě po dobu 10-15 minut, poté se smyje vodou. Doporučuje se aplikovat 2-3 týdně po dobu 1 měsíce, poté stačí 1x týdně

 

Domácí Masážní stroj ROLLETIC

Je účinný masážní stroj, který při pravidelném a správném používání dokáže dobře tvarovat postavu, odstranit nebo zmírnit celulitidu a zmenšit objem masírovaných partií.

 

Domácí přístroje – lymfatické a lymfodrenážní masáže

 

Masážní přístroj Cellules Jedná se originální přístroj, využívající vakuovou terapii, rozšířenou technologii používanou dermatology v profesionálních salónech krásy a klinikách. Tento jedinečný přístroj je jedinou účinnou bezbolestnou terapií proti celulitidě problémových partií, pokleslé kůži rukou, tuku v oblasti bříška a známkách vytažené kůže.

 

Lymfatické masážní vzduchové legíny Poskytují lymfodrenážní masáž, kterou můžeme ovlivnit lymfatický systém, a tím posílit celkový imunitní systém a pozitivně ovlivňovat vývoj zdravotních problémů (např. celulitida) , kterým by klasické druhy masáží uškodili. Nejvíce prospěšná je lymfodrenážní masáž po operacích nohou, kdy dochází k odlehčení jejich přetížení. Obnovuje a posiluje se tak lymfatický systém a prokrvení pokožky bez ohrožení křečových žil. Tento typ masáže tvoří základ pro ošetření pokožky (celulitida). Lymfatické masážní vzduchové legíny jsou proto vhodné jako prostředek pro zlepšení imunity, prevenci proti vráskám a detoxikaci organismu.

 

Přípravky na celulitidu a jejich aplikace

Krémy,gely,peelingy, roll-ony výrazně pomáhají zlepšit vzhled míst postižených celulitidou. Nejsou však jedinou zbraní proti celulitidě, která by pomohla. Celulitida má totiž několik příčin a dobrých výsledků lze dosáhnout jedině správnou stravou a dobrými životními návyky.Důležitý je také způsob masáže, kterou provádíte při vtírání krému do pokožky. Kůže by nikdy neměla být suchá a popraskaná. Je nutné dbát na její dostatečné promaštění a zachování jejího přirozeného pH.

 

Odborné metody

Péče o tělo se stává obchodním artiklem a začíná být tak nedílnou součástí moderního způsobu života. Mnoho kosmetických salónů a lékařských center se začíná intenzivně zabývat léčbou a prevencí celulitidy. Mnohá centra a salóny se však svou kvalitou a péčí od sebe navzájem velmi liší. Měli bychom tedy pečlivě vybírat a přemýšlet, komu svěříme své tělo do péče a kde dáme své peníze. Podle jakých kritérií máme tedy posuzovat? Určitě bychom měli vybírat pouze proškolená a kvalifikovaná centra s certifikátem a odborným personálem. Rozhodně se nezapomeňte informovat o celém postupu léčby a nechte si vše dopodrobna vysvětlit. Všímejte si také ochoty a vzájemné komunikace mezi personálem a rozhodně se nebojte vyslovit nějaké „ všetečné otázky“. A na závěr? Pokud se v daném studiu cítíte dobře a služby budou komplexní, pusťte se do „boje“ s tukovými polštářky.

[divider]

Zde můžete najít přípravky proti celulitidě a zmírnit tak její následky:
Chcete vědět jak se zbavit celulitidy? My Vám pomůžeme!
Intenzivné tělové mléko proti celulitidě ZDE!

Autor příspěvku: admin

Napsat komentář