Orientální estetika

Tato nová přílivová vlna, která s sebou nese tisíce let staré metody, které jsou osvědčené, míří směrem k nám do ČR. Nový vzdušný vítr východního směru inspirován nejnovějšími trendy ve světě líčení a péči o pleť je tu, aby z Vás během chvilky udělal novodobou gejšu. Podlehněte pokušení tohoto nového trendu a zkuste tyto následující tipy využít i ke své kráse a osobnímu kouzlu.

Nedávným trendem bylo mít bronzovou pleť, která se nejlépe vytvořila perličkovými bronzovými pudry a pleť tak působila jako políbená sluncem. Jenže japonská krása, využívá pravého opaku. Pleť ve světlejších tónech doladěná rozjasňujícími séry je pro japonské líčení typická.

Kouzlo japonské kosmetiky spočívá v přidávání nejrůznějších ingrediencí do krémů, pudrů, stínů, aj., tak aby bylo dosaženo nejlepšího výsledku v jakékoliv věkové kategorii. Japonští vědci vědí, co na pleť příznivě působí, aby vypadala svěže, mladistvě a byla dostatečně chráněná, ale i hydratovaná. Mezi luxusní značky patří Shiseido, Sensai Kanebo, Rice Force, aj.

Pojďme si představit zástupce, kteří se objevují v kosmetických přípravcích:

Japonská rýže a saké

Jak prosté, řekneme si, jenže tato rýže je obohacená o spoustu jiných složek, které jí dávají jen ty nejlepší vlastnosti a nám přidávají na kráse. Extrakty z aspergillu, kvasnic a laktobacilů je nejmodernější záležitostí. Ženšen společně s rýží má i omlazující účinky. Obnova kožních buněk, rovnováha jin a jangu v pleti je pro Japonky samozřejmostí.

Rýže je obsažena v různém poměru společně s nejrůznějšími extrakty v pleťové kosmetice – hydratující krémy, séra a masky na pleť, ale i vlasové kosmetice, aj.

Z rýže se získává i japonské saké, které je oblíbenou přísadou pro různé masážní krémy určené k relaxaci svalů.  Séra ze saké a rýžových otrub rozjasňují tvář a dávají jí potřebnou svěžest a hydrataci. Zároveň chladí a zklidňují pleť.

Koishimaru

Skutečné hedvábí, které dodává pleti jednoznačně hebkost a jemnost textury pokožky. Určitě vyzkoušejte kosmetický přípravek, který bude o tuto složku obohacen, už nikdy nesáhnete po jiném. Nejrůznější pudry a rtěnky jsou velmi jemné a přirozené pro stimulaci kyseliny hyaluronové a dodávají tak pleti potřebnou hydrataci, svěžest a omlazující efekt. Pleť je zdravá, sjednocená a přirozeně zářivá. Vláčná pleť je nezbytností každé ženy.

Sakura

Sakura je druh japonského stromu, přesněji třešeň a její květy jsou vysoce vyhledávanými v kosmetických přípravcích pleťové řady. Květy sakury chrání pleť před nepříznivými vlivy. Pleť nezadržuje vlhkost, přičemž je krásně hydratována. Celé kosmetické sety mohou obsahovat včetně sakury i rýžové mléko, ženšen, ginkgo bilobu, aj. Objevuje se ve sprchových pěnách, tělových scrubech, tělových krémech a balzámech. Jedinečné složení je tak předností těchto výrobků před ostatní kosmetikou.

Symbol sakury naleznete v Japonsku i na kimonech, papírnickém zboží a nádobí.

Japonsko, které je v období květu třešní populární piknikovými koši a posezením na trávě s oblíbeným saké si můžete dopřát ve vaně. Bohaté pěny obohacené o třešňový květ, saké, mimózy a jasmínu Vás přenesou do japonské atmosféry.

Med, jasmín, lotosové květy, aj.

Mohou tvořit srdce parfému, který jen tak někomu nezevšední. Společně s bambusem, bílým čajem, fíkovými listy, dubovým mechem, aj. tvoří základ dokonalého parfému, který jen tak nevyčichne.

Podtržení stylu a osobitého kouzla

Pokud se tedy chcete proměnit ve skutečnou gejšu, volte přípravky, které jsou japonskými hity – pudřenky světlejších porcelánových odstínů s lehkou paletkou jemných očních stínů a rtěnek společně s lesky na rty s koishimaru. Japonci dobře vědí, kde se skrývá krása každé ženy. Jemně můžete zvýraznit i líce tvářenkou. Do vlasů vsadit čerstvý třešňový květ a jste od opravdového japonského ideálu k nerozeznání. Zvládnete – li i boty na vysoké platformě a chůzi v nich, jste dokonalá.

Autor příspěvku: admin

Napsat komentář