Manikúra krok za krokem

Toužíte mít hladké a pěstěné ruce i bez pomoci manikérky? S námi to zvládnete. Máme pro vás podrobný návod.

Začněte hýčkáním

557793_4263384710395_92782154_nVyhraďte si pro sebe alespoň půl hodiny a i obyčejnou manikúru spojenou s ošetřením rukou povyšte na příjemný relax. Pusťte si uklidňující hudbu, zapalte aromalampu a hurá do toho. Začněte peelingem a regeneračním balzámem. Ruce si navlhčete a nejlépe peelingovým krémem určeným na obličej, který je jemnější a šetrnější k pokožce, odstraňte z jejich povrchu odumřelé buňky. Regenerační krém se pak lépe vstřebá do hlubších vrstev pokožky.

Regenerujte

Nejprve si nahřejte ručník a připravte dva igelitové sáčky, výživný olej či krém. Ruce si důkladně promažte a masírujte. Potom je vsuňte do sáčků a zabalte do vyhřátého ručníku. Pohodlně se usaďte a alespoň 20 minut nechte krém působit.

Připravte si vodní lázeň

Do menší misky nalijte teplou vodu. Připravte si výživný olej na nehty, nůžky, pomerančové dřívko na stlačení kůže, papírový nebo skleněný pilník, průhledný podkladový lak, barevný a krycí lak. Jednu ruku pak ponořte do lázně a nechte asi 10 minut ve vodě. Do vody můžete kápnout i trochu aromaterapeutického relaxačního oleje. Když nehty dostatečně změknou, můžete začít s úpravou jejich tvaru.

Pilujte

Před pilováním na ruce kápněte výživný olej, který zpevní nehty a ošetří nehtovou kůžičku. Když je potřeba, opatrně odstříhejte záděry a kůži zatlačte pomerančovým dřívkem směrem k nehtovému lůžku. Pak sáhněte po pilníku. Pozor! Když to není nutné, nehty nestříhejte a pilujte je jen v jednom směru. Zabráníte tak jejich třepení. Vše zopakujte i na druhé ruce.

Lakujte

Nejdříve použijte bezbarvý podkladový lak. Každý nehet jím postupně nalakujte a nechte zaschnout. Pokud byste ho vynechala, barevný lak by mohl na vašich nehtech udělat nepříjemné žluté skvrny a oslabit jejich pevnost. Barevné pigmenty a někdy i aceton, které jsou v lacích obsažené, nejsou k nehtům příliš šetrné.

Barvěte

Pak už přichází na řadu barevný lak. Dejte pozor, aby vám ho na štětečku nezůstalo příliš mnoho. Lakujte od nehtového lůžka směrem ke kraji. Každý nehet nalakujte dvakrát. Barva pak bude sytější a tak rychle se vám neoloupe. Nakonec přelakujte nehty bezbarvým krycím lakem, který ten základní zpevní a zamezí jeho poškození.

Odpočívejte

I když máte nehty krásně upravené, pohoda ještě nekončí. Barva totiž musí důkladně zaschnout. Proto ještě minimálně čtvrt hodinu setrvejte v příjemné nečinnosti, abyste si lak nepoškodila.

Autor příspěvku: admin

Napsat komentář