Jak zmírnit pihy?

758583_eyePihy se opalují stejně jako zbytek pokožky, jenže jsou tmavší, takže jsou mnohem viditelnější právě po slunečním záření. První jarní paprsky sluníčka jakoby si je speciálně vyhledávali, jsou kontrastnější, proto je nositelky vnímají mnohem citlivěji.

Co dělat, když chcete jejich vzhled potlačit? Radikální odstranění pih není levnou záležitostí. Nejznámější je odstranění laserem, kdy se na pihy namíří laserový paprsek, který je „rozbije“ na drobné částečky. Jde o rychlý, účinný a téměř bezbolestný zákrok, po kterém je nevyhnutná zvýšená ochrana před přímými slunečními paprsky. Levnější

možností je chemický peeling, nejrozšířenější zase aplikace speciálních kosmetických přípravků s bílícím a zesvětlujícím účinkem. Najít je můžete především v lékárnách. I tady platí důležitá zásada. Během používání je potřebná důkladná ochrana tváře před přímým sluncem. K látkám, které taky pomáhají předcházet pihám a odstraňovat je, patří betakarotén. Právě v těchto dnech byste mohli začít s jeho užíváním a pokračovat až do letní sezony. Nejlepším řešením asi bude smířit se s nimi. Udělejte z pih výhodu, „zakomponujte“ je do svého celkového vzhledu, přizpůsobte jim make-up, líčení i barvy šatníku. A především: usmívejte se! Vždyť pihy jsou synonymem nezbednosti a dobré nálady.

Autor příspěvku: admin

Napsat komentář