12 tipů pro hezčí vlasy – část druhá

7. S barvou opatrně. Nedostatkem lesku nejvíc trpí odbarvené vlasy, na které používáte zosvětlovací přípravek. Zkušená kadeřnice ví, jak dosáhnout zářivou blond barvu s odlesky. Všeobecně platí, že čím je barva tmavší, tým větší lesk vlasy mají. Jestli chcete zůstat blondýnkou, vyberte si šetrnou barvu s co nejmenším obsahem amoniaku a se zvláčňujícími oleji. Tmavovlásky mají vyhráno. Kdy použijí jakýkoliv odstín hnědé barvy, vlasy nepřipraví o lesk, ale tím ho zvýší.

8. Hydratujte celé tělo. Voda zevnitř proniká i do vlasů prostřednictvím dobře vyživených kořínků. Když dodržujete pitný režim, dochází k dobré látkové výměně a udržování zdravé krásy.

9. Jezte výživné jídla. Mají hodně vitamínu A a E, příznivě působí na pleť, nehty i na vlasy. Kráse prospívají i proteiny, které podporují růst a regeneraci vlasů. Vejce a oříšky jsou jejich nejlepším zdrojem.

10. Vyhýbejte se nesprávné chemii. Nepřehánějte ani starostlivost ve formě chemických přípravků. Hodně chlorové vody, intenzivních látek v přípravcích, alkoholové a parfémové složky vlasy obírají o kondici.

11. Nečešte kudrny. Jestli máte kudrnaté vlasy, nepřehánějte to s česáním. I mechanicky můžete poškodit jejich povrch. Po přečesání suchých, vlnitých vlasů se dostaví krepovitost. Po umytí takého vlasy rozčešte, kým jsou mokré a nechte je volně vyschnout. Upravujte je jen prsty.

12. Chraňte je před teplotními extrémy. V chladnějším období jsou vlasy často vystavované teplotním změnám. Nejdřív musí odolávat mrazivému vetru, potom deštivému počasí a jindy přetopenému vzduchu v místnostech. Není se co divit, když reagují statickou elektřinou a „lítáním“. Takhle ovlivněné vlasy nevypadají leskle, ani upraveně a už vůbec ne zdravě. Hydratační vlasové sérum noste sebou v kabelce a vždy, když bude na vlasy působit nevhodná teplota, naneste ho na jejich povrch.

Autor příspěvku: admin

Napsat komentář