10 triků pro mladší vizáž

1386579_closeup_portrait_of_the_beauty__green_leaves_backgVypadat mladší, než ve skutečnosti jsme, to je otázkou péče a střídmosti. Zahálely jste a nevěnovaly se dostatečně svojí pleti? Odvděčí se vám rychlejším nástupem vrásek i pigmentových skvrn, ochabnutím svalstva a kůže na okrajích tváře či zestárnutím očního okolí. Naštěstí pro vás máme několik typů, jak pleť zachránit.

1. Vertikální vrásky kolem úst vznikají běžnými pohyby při mluvení, smíchu, špulení rtů nebo žvýkání. Nemůžete je úplně vymazat, ale můžete zpomalit jejich prohlubování. Slouží na to krémy podporující tvorbu kolagenu a proti vráskové látky denně aplikované do okolí rtů. Taky pomáhá ochranný filtr proti slunečnímu záření, který se podepisuje pod vznik hlubokých vrásek a nezvratné poškození kůže. Nejúčinnější je krém s kyselinou hyaluronovou, která zhustí strukturu kůže a vyplní vrásky zevnitř. Pomáhá pleti zadržovat vodu a s ní i potřebnou pevnost.

2. Suché nebo flekaté rty jsou na pohled tenčí a méně hladké. Nezapomínejte proto na pravidelné „balzamování“. Nejenže to zvláční jejich povrch, ale zvětší i objem. Pro ještě hezčí efekt doporučujeme tónovací balzám nebo balzám spojený se rtěnkou. Nové rtěnky mají často složení, které se stará i o kondici této jemné pokožky.

3. Věk prozrázejí i jemné vrásky na rukou. Vyhladíte je s AHA kyselinami, které se používají v maskách a peelingách. Stačí je nanést na hřbety rukou. Postarají se, aby odstranili povrchovou vrstvu zhrublé kůže, různé skvrny, podpoří regeneraci pokožky. Když se noví, mladé buňky dostanou na povrch, pokožka bude opět jemná, hladká, vláčná a beze známek stárnutí. Čím častěji rukám dopřejeme tuhle proceduru, tím hezčí je budete mít.

4. Buďte k sobě jemné. Při odličování zbytečně nedrážděte pleť třením. Po umytí vždy jemně odsajte vodu měkkou osuškou. Vybírejte si účinné odličovací přípravky na make-up očí, které lehce rozpustí pigmenty. I krémy nanášejte s citem, jemně je masírujte bříšky prstů nebo vklepávejte prsteníky, které mají ideální tlak na tento účel.

5. Nezapomínejte na krk a dekolt. Při každém ošetření tváře naneste stejné množství krému i na krk a oblast hrudníku a jemně ho rozetřete. Přípravek proti vráskám aplikujte nad a mezi poprsí, kde se často tvoří svislé vrásky.

6. Zesvětlete pigmentové skvrny všech druhů. Či už jde o stařecké, slunečné nebo dědičné, můžete je zjemnit bez použití drastických metod. Zesvětlující látka hydroquinon nebo vitamín C se používají nejčastěji. Na pokožku působí jako enzymy zastavující tvorbu melaninu, kožního barviva zodpovědného za většinu viditelných skvrn. Už existující pigmentové skvrny odstraní i pravidelní peeling s podobným složením.

7. V okolí očí se nejdřív objevují známky stárnutí, jako jsou jemné vrásky a linky. Jejich vznik potlačuje Retinol (tvořený z vitamínu A), zvyšující obsah kalogenu v pleti. Dále jsou to antioxidanty, mezi které patří zelený čaj, vitamín C a peptidy. Na rozdíl od Retinolu jsou vhodné i pro citlivou pleť. Pro hezké okolí očí je však důležitý zdravý životní styl. Vyhýbat se kouření, přesoleným jídlům, alkoholu a dostatek zdravého spánku.

8. Vrásky na celé tváři pomáhá vyhladit již zmiňovaný Retinol. Má však mírné vedlejší účinky, které se projevují začervenáním, nebo loupáním pokožky. Obvykle si naň pleť zvykne do 12 týdnů používání. Retin-A je zlatým standardem, který dermatologové doporučují používat v noci. Denní světlo s UV zářením by snižovalo jeho účinek. Malé množství přípravku s retinolem nanášejte každou druhou nebo třetí noc, aby se nevyvolala alergická reakce.

9. Ochablé oční víčka taktéž nepůsobí mladistvě. Jejich ochabení zmírníte pravidelným používáním očního krému, ale dávejte si pozor i při líčení. Vizážisti při takovém problému používají světlé oční stíny (neutrální pískový, kávový, béžový, podle tónu pleti) na překrytí celého víčka od řas po obočí. Víčko se tak neutralizuje a pozornost se zaměří na řasy. Ty zvýrazní jemná linka v sivé nebo černé barvě a černá řasenka.

10. Nepřehánějte to s množstvím ingrediencí. Vždy se řiďte podle návodu na použití, ale jste si nepřivolali alergickou reakci, akné nebo jiné starosti. Především při suché pleti a popraskaných drobných žilkách si můžete problém ještě zhoršit. Pro každou z nás však existuje účinné a šetrné řešení.

Autor příspěvku: admin

Napsat komentář